mari-mari semua

ayu love tahar

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

my Princess Nur Syafira

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Follwers Mantap

Tuesday, March 15, 2011

Naik kuda

assalamualaikum semua..harap u all sihat selalu ye...hiiiiii..3 hari aku x berblog,kini aku muncul semula,untuk ceriakan suasana...aku teramat sangat rindukan blog ni...rindu kat bloggers semua..nak cerita ckit.minggu lepas aku lik kampung sungai besar...maklum la kalau dah lik sana,tak sempat aku berblogwalking...ok stop....

sebenarnya aku nak cerita pasal si kecik aku ni...(bermulanya cerita) suatu hari aku jalan2 pergi jusco bukit raja,kat bandar baru klang tu....bersama my husband & fira..jalan punya jalan stop kat ATM maybank, my husband nak keluarkan duit,sementara tu,si fira ni nampak pulak kuda mainan kat tepi tu,pe lagi die tunjuk2 la,nak naik...aku pun angkat la die...tertonggok la die kat situ....suka sangat dapat naik,tapi tak gerak la kuda tu...sebabnye tak masukkan duit..time nak jalan tempat lain,puas aku memujuknya,fira tak nak turun dari kuda tu..puas kau pujuk aku cakap la,"fira nanti kita beli belon,beli ais krim,beli baju"..die dah geling2 kepala dah..tak nak turan gak,die pengang je kuat2 kat kuda tu...adeeeeeehhh...cara last aku angkat je die laju2..nangis jugak la...kejap je..ayahnye dari jauh dah pandang slekk kat aku...adehhh..(dalam hati die,layan lagi si fira tu)....cam naik kuda tadi la..aku ikutkan je kehendak si kecik tu,tanpa memikir panjang kesannya..hiiiiiiiiiiii..aku peduli hape....!!! ok last sekali layan pict kuda kepang ni...

(ape yang fira pandang,bukan nak pandang camera)

(kusyuk je gayenya...pelik tak penah naik)

(gambar fira marah...tak takutpun)

(gambar blurrr... tak syok)

<---------------------tammat------------------->

2 comments:

micky eyqa said...

waaa... pandai post

rarapuing said...

rara folow sini,klu sudu folow blog rara

puingcinta.blogspot.com