mari-mari semua

ayu love tahar

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

my Princess Nur Syafira

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Follwers Mantap

Tuesday, March 8, 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU

Assalammualaikum semua blogger2 ibu..kali ni aku nak share pasal segmen santai bersama Ben Ashaari...(Jelajah Blog 2011 kategori Ibu) jom ibu2 semua klik sini sertai segmen ni...akupun firts time masuk segmen bersama blogger hebat ni...ok nak cerita tentang menjadi seorang ibu..

1. Ceritakan secara ringkas mengenai diri anda ..
* saya ayu,ibu kepada seorang princess Nur Syafira Binti Mohd Tahar...dah 2 tahun bergelar ibu...memang best menjadi seorang ibu.saya ibu yang penyayang dan penyabar...cehhh puji diri sendiri nampak..hiiiii

2. Apakah kenangan manis anda sewaktu bergelar ibu
* kenangan manis saya bergelar ibu, saat2 melahirkan cahaya mata yang pertama...tak sangka saya boleh melakukannya,suka sangat sebab dapat tengok baby time dilahirkan...hiiiii

3. Kenangan pahit anda ?
* pahit pulak sewaktu baby asyik melalak pada waktu siang,macam kena sampuk dibuatnye...rase sedih sangat,memang ingat la sampai bila2, yang pahit jugak baby kena kuning time dalam pantang,dah kena duduk wad...tak suka doktor amek darah die....sedih tengok die nangis...

4. Kata kata khas buat si suami ...
* kepada my husband..terima kasih banyak2 menerima dan menyanyangi saya seorang isteri
dan ibu kepada nur syafira...

5. Jika ada anak , apakah nasihat anda kepadanya dan juga buat anak anak yang berada di luar sana ..

* kepada anak ibu..bila besar nanti jadi orang yang bijak dan soleh,hormat orang tua, yang paling penting jangan tinggal solat dan belajar bersungguh2....

* kepada anak2 diluar sana, hormatlah kepada kedua orang tua mereka, dan jauhilah semua larangannye....

6. Apakah harapan anda kepada anak anda ..
* harapan saya pada nur syafira,menjadi seorang yang baik dan solehah di masa akan datang...jaga tingkah laku dan budi bahasa seorang perempuan.

7. Nasihat buat si gadis di luar sana ..
* nasihat saya buat gadis2 diluar sana...dengarlah cakap ibu/bapa, jangan mudah melawan, dan jauhilah perbuatan2 yang buruk di luar sana..ingat Allah k...sekian....

p/s: setakat ni saje yang saya leh share pada semua orang yang bace blog ni..ok wassalam

15 comments:

Mamaleesya said...

jenjalan tengok geng mama segmen en ben ashaari. salam kenal.

http://diarialeesya.blogspot.com/

iqin said...

jalan-jalan dari blog a.Ben

nice post,,

:)


www.storymoryiqin.blogspot.com

mas.saari said...

singgah dari segmen abg ben
selamat hari wanita!
semoga tabah dan cekal dalam mendidik anak2..

rizaros said...

salam perkenalan mommy.. leh kongsi2 about mommy kan :)
datang dr blog ben... jom follow sy jgak.. :)

ariana's said...

Salam ziarah..n kenal..Moga jadi ibu yang cemerlang dunia akhirat..:)

Nora said...

Singgah dari blog ben. Salam kenal

nora-rodahidupku.blogspot.com

shearasol said...

Jalan-jalan lagiii...

Novelgurl said...

Salam singgah dri bLog eN.BA =)

Lulu caldina said...

Tanpa ibu siapalah kita..
Tahniah kerana menjadi seorang ibu, semoga memiliki anak yang soleh dan berjaya..

ayu sleeping said...

semua yang komen diatas,terima kasih semua terjah blog saya.dan terima kasih gak sesiapa yg folo....senyum selalu...mmmmuaahhh

shah-kayrul said...

salam kenal...terjah dari blog ben...

takut nak bawa anak jumpa doktor bila anak kena kuning...hehehehe

misza said...

anugerah yang tak ternilai. menjadi seorang ibu.
p/s akak dah folo sini. Ayu folo guna nama princess Nur ke?

ayu sleeping said...

shah:takut baby kena amek darah yerk...

misza:haah folo kt princess nur...nape

Mama Kembar 3 said...

Salam Ayu. Saat melahirkan tu mmg very precious kan? Akan dikenang sampai bila bila.

Btw, Mama tak dak rahsia laa nak dptkan anak kembar. Ni 100% rezeki dari Allah semata mata, tak pernah terbayang pun akan ada anak kembar :-)

rinie din said...

salam perkenalan. singgah dari segmen BA. sudilah join ni ye. tq http://creativmum.blogspot.com/2011/01/sudikah-anda-jadi-follower-kami.html