mari-mari semua

ayu love tahar

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

my Princess Nur Syafira

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Follwers Mantap

Thursday, January 5, 2012

siapakah yang akan bergelar masterchef malaysia yang pertama

assalamualaikum semua..terima kasih kerana sudi lagi follow blog aku ni...nak cerita..malam tadi korang tengok masterchef tak...aku?of course la tengok...tepat je pukul 9 terus on astro,nak tahu sangat siapa yang layak masuk final..yang penting doktor gigi (ezani)orang yang pertama layak ke final...suka :)walaupun aku tengok dia punya present,,agak kelam kabut ...tapi makanan dia kena puji....interesting & sedap....apa lagi ezani tersenyum je....rasa happykan...


amita,zamir & wahidan..sedap jugak masakan mereka... mereka bertiga kena uji lagi dalam masa 30 minit untuk menentukan siapa yang layak untuk bertanding dengan ezani time final nanti....aku tengok dorang ni ada je idea,untuk masak...kalau kita,nak fikir dulu,3 hari 2 malam...baru dapat resepi apa nak masak....tupun dah tak tau nak masak apa...bosan....


pilihan chef...dah bincang sesama chef dari masterchef australia..mereka pilih wahidan untuk bertarung dengan ezani.....sangkaan aku tak tepat..aku pilih amita @ zamir...mereka masak bagus dan selalu menang gak...tiba-tiba nama wahidan yang di panggil.... so nama yang ke final chef pilih 2 orang sahaja....

ezani-26kajang-dr gigi

wahidan-42sabah-tukang kebun


so kita sama tunggu ye final masterchef malaysia akan datang...

p/s:rasa-rasanyakan siapa yang juara masterchef malaysia?..jadi tanda tanya...

4 comments:

Huda said...

rasanya ezani kot menang, apa2 kita tunggu je lah final nanti..

cik najihah said...

ezani..

alien said...

aku pilih wahidan walau berat aku katakan ezani

ayu sleeping said...

huda:rasa ezani jugak..
cik najihah:betul2
alien:mana satu....confius ke